İç Baklalı Enginar
Mazlemeler :
- 4 ader enginar (soyulmuş ve temizlenmiş)
- 250 gr iç bakla (yıkanmış ve kabukları soyulmuş)
- 5-6 adet arpacık soğan (soyulmuş ve yıkanmış)
- 1 adet havuç (soyulmuş ve verev doğranmış)
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 2,5 - 3 su bardağı kaynamış su
- yarım tatlı kaşığı tuz
- yarım demet dere otu
Hazırlanışı :
Arpacık soğanları, havucu ve zeytinyağını geniş bir tencerede hafifçe kavurun. Baklaları ekleyip 1-2 defa çevirin. Limon suyunu ve enginarları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp orta hararetli ateşte enginar ve baklalar yumuşayana kadar pişirin. Pişince tuzunu ilave edin. Tamamen soğuyunca enginarları servis tabağına alın, içlerini bakla ile doldurup, dere otu ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
No comments :
Post a Comment