Kendini Sevmekle Baslar Hersey

Balmy Naturel Peeling Disk

No comments
Geçen gün markette karşılaştığım Balmy Naturel Peeling 3'lü Disk Seti'ni hemen aldım çünkü tamamen naturel olan ürünleri kesinlikle denemekten yanayım.

Bu LOOFAH bitkisinden lif diskler yüz masajı için ideal. Düzenli yapılan masaj bağ dokuyu sıkılaştırıp, ciltteki egzama, sivilce, varis ve sedef gibi cilt rahatsızlıklarına karşı fayda sağlarmış. Ayrıca peeling ve kırışıklık azaltıcı etkisi de varmış.


İlk bakışta sert görünen bu dokuyu yüzünüze uygulamaktan çekinebilirsiniz. Önce ürünü ıslatıyoruz ve hafif dairesel hareketlerle maksimum 3 dakika cildimize masaj yapıyoruz. İlk temasta hafif acıtsa da devamında rahatlık vermeye başlıyor.

Üstünden yarım saat geçtiğinde nefes alan bir cilt ve sönmeye yüz tutan bir sivilceyle karşılaştım :) Kesinlikle tüm loofah ve sisal ürünleri denemek istiyorum!

Loofah nedir ?

Cucurbitaceae familyasının bir üyesi olan loofah Amerika'nın merkezinde, Kuzey Afrika'da ve Güneydoğu Asya'da yetişen bir bitkidir ve bilinen en eski masaj ürünüdür. Kabuğu soyulup güneşte kurutulduktan sonra salatalık benzeri kabak meyvesi sert ve pürüzlü bir hale gelir ve ancak suya girdiğinde yumuşar.

Sisal Nedir? 

Agavaceae familyasından Agave sisalana bitkisinin ekstresidir. Sert coğrafi koşulları seven, kenevire benzeyen, içerdiği sağlam ve dayanıklı elyaf sayesinde tekstil sanayiinde çokça kullanılan bir bitki türüdür.
Sisal lifleri ile yapılan masaj; ciltteki sivilceler, egzama, varis, sedef, selülit gibi cilt hastalıklarına çok faydalıdır.

Sağlıklı ciltler için de çok etkili peeling görevi yapar, böylelikle cildi temizler gözenekler açılır, böylece daha fazla oksijen cilt tarafından emilir. Cilt düzgün, gergin ve temiz olur.

No comments :

Post a Comment