Kendini Sevmekle Baslar Hersey

Hayatınıza Mutlaka Sokun : Buğday Çimi!

No comments
Bugün kendinize ve sevdiklerinize bir iyilik yapın ve hala hayatınızda bir yeri yoksa Buğday Çimine yer açın. BUĞDAY ÇİMİ, kanser başta olmak üzere birçok hastalığı önleyen bir şifa deposudur.
Hayatınızda neler değişecek?... Öncelikle kendinizi zinde hissedecek, toksinlerden arınacak ve daha sağlıklı olacaksınız. Uzmanlar yılda en az 2 defa 10'ar gün buğday çimi yapmayı öneriyor. Demekki bu günden itibaren sağlığımız için ekiyoruz yiyoruz, sıkıyoruz içiyoruz ve şırasını yapıyoruz. Avrupa ve Amerika'da buğday çimi sıkmak için üretilmiş makinalar bile olduğunu biliyor musunuz? Hiç değilse sağlıklı bir nesil için Dünya'yı yakalayalım :)

Faydalarına gelince;

•Bağışıklık sistemini güçlendirir.
•Kanın oksijen taşıma kapasitesini artırır.
•Kan şekerini dengeler.
•Kandan ve hücrelerden toksinleri nötralize eder. Alkalize eder, kanın PH'ını dengeler.
•Kırımızı kan hücrelerini artırır. Antibakteriyel etkiye sahiptir.
•Antioksidandan zengindir, anti-aging etkisi vardır.
•Kilo vermeye yardımcı olur.



Taze olarak kullanılan buğday çiminde, aynı ağırlıktaki portakaldan 60 kez daha fazla C vitamini ve aynı ağırlıktaki ıspanaktan 8 kat fazla demir bulunmaktadır.

Buğday Çimlendirme :

Buğday geceden yıkanır, cam ya da porselen bir kaseye konur. Üzerine yüzeyini bir parça örtecek kadar ılık su eklenir ve 24 saat bekletilir. (Mevsim yaz ise normal ısıda su konur.) Sonra süzülür ve ertesi sabaha kadar susuz bırakılır. Sabahleyin buğdaylar suyla çalkalanır, yani nemli kalmaları sağlanır ve akşama kadar bekletilir. Akşam yine sudan geçirilir. Buğdayın sudan geçirilmesi sürekli nemli kalması içindir. Buğday suyla çalkalanırken kabı ya da süzgeci silkelemeli. Böylece taneler birbirinden ayrılarak aralarına hava girer ve kabarmaları kolaylaşır. Buğday yazın 2, kışın 4 günde yeşerir. Odanın ısısı 12C° 'den aşağı düşerse tohumlar asitleşir, 18C° 'den yukarı olursa sertleşmeye yüz tutar ve çimlenmez. Çimleninceye kadar buğdayların nemli kalması sağlanmalıdır. Buğdaylar 1/2 cm. çimlendiğinde kullanılmaya hazırdır.

Buğday çiminin 100 gramında;
 -Kemik gelişimini sağlayan 250 mg Flour,1100 mg fosfor,450 mg magnezyum,300 mg kükürt,400 mg potasyum,6 mg çinko,8 mg demir,1 mg bakır,10 mg kobalt,10 mg mangan ve yeter miktarda silisyum gibi mineraller bulunur
 -Çok miktarda B1,B2,B3,B6,12 vitaminleri ile A vitamini ve az miktarda C vitamini bulunur


Buğday Çimi Suyu nasıl yapılır?


Buğday çimeni tohumlarını bir gece boyunca 8-12 saat arası suda bekletin.
Sonraki 16-24 saat içinde, tohumları üzeri delikli bir kapakla kavanozda filizlendirin. Tohumu günde 3 kere ısıtın ve durulayın.

Tohumu toprağa küçük bir kuyruk göründüğünde ekin. Tepsinin yarısını dolduracak şekilde ve tohumlar sıkı sıkı olacak şekilde.
Tepsiyi sulayın ve tohumları toprak ile örtün ilk 3 gün kurumaları için.
İlk 3 günkü büyüme sürecinde toprağı günde bir kere sabahları iyice sulayın. Akşamları da hafifçe spreyle tohumları nemlendirin.

4. günden itibaren günde bir kere güzelce sulayın. Gölgede tutun direk olarak güneş ışığına temas etmemeli.
Küf ve çürüme problemlerine karşı, bir vantilatörle hava akımını 21-26 derece arasında ayarlamaya çalışın.
Çimeni kenarından ikinci bir uzantı çıktığında kesebilirsiniz. Normalde 7-12 gün arasında yetişir ancak havaya göre değişebilir. Dolayısıyla çimeni kesmek için mutlaka bu uzantının çıkıp çıkmadığı takip edilmeli.
Günde sadece bir kere biçebilirsiniz. Kesilmiş çimen buzdolabında 7 güne kadar saklanabilir.

Buğday Çimi Suyunu günde 2-3 yemek kaşığından fazla içmeyiniz. Çok güçlü olduğu için vücud absorve edemez ve kusarsınız.

Buğday Şırası Yapımı : 

Bir bardak aşurelik buğday, önce tertemiz yıkanarak bir litrelik cam kavanoza konur. Üzerine 3 bardak su klorlu olmamak şartıyla ilave edilir. Kavanozun ağzı bir tülbentle kapatılarak serin bir yerde 24 saat bekletilir. Bu ilk su kullanılmaz, dökülür. Kavanoza yeniden 3 bardak su ilave edilir. 24 saat bekletildikten sonra oluşan yarı gazozlu su içilmek üzere bir kaba aktarılır. Böylece bir bardak aşurelik buğdaydan kış aylarında günde 5 kez, yazın ise günde 3 kez şıra alınır.

~E~

No comments :

Post a Comment