- İğde yenirse ishal durur.
- Vücut direncini artırır
- İğde meyvesi yemek idrar tutamayanlara da etkili olur.
- Bağırsak Bozukluğu: İğde meyvesi yenmeye devam edilir. İğde çiçekleri kaynatılıp balla tadlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Zihin Açıcı: İğde çiçeği koklamak zihni açar
- Kusma: İğde meyvesi yemek kusmayı ve mide bulantısını önler.
- Öksürük: İğde çiçekleri kaynatılıp balla tadlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Egzama: İğde çiçekleri kaynatılıp balla tadlandırılarak içilmeye devam edilir.
– İğde İğde meyvesi kabızlık yapar. Telafisi: 1 çay bardağı sıcak bal şerbeti içilir. İlkbaharda açan iğde çiçekleri hertarafa kokusu dağılır. Meyvesi vitamin ve besin bakımından güçlüdür. Kışın çerez olarak iğdeyi deneyin. İçindekiler:Organik asitler, Vitaminler, Flovan Glikozidler, Uçan yağ, Tanen
Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir.
Mide bulantısını önler, Kusmayı keser.
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
No comments :
Post a Comment