NEFES TEKNIKLERI
Doğru, yani orijine yakın nefes almanın gereklilikleri nelerdir :A) Her türlü fiziksel rahatsızlığın arkasında hatalı nefes almak söz konusudur.
B)Her türlü ruhsal rahatsızlığın arkasında hatalı nefes almak söz konusudur.
C) Kendini ifade etme ve sosyal etkileşme kapısı olan 5. ve 6. çakralar yani larenks ve farekns ve sinüs boşlukları doğru nefes almak ve nefesi doğru kullanmakla direk ilişkilidir.
D) Solar plexus dediğimiz yaşama tutunma ve hayatı algılama kapısı olan diyafram 3 ve 4. çakra larla direk ilişkilidir. Bu bölgedeki karaciğer, dalak, mide, böbrek ve akciğerler ve bu organları tutan hastalıklarla direk ilgilidir.
E) Nirvanaya varmak, kundaliniyi yakmak, astral çıkış yapmak dediğimiz olgulara ulaşmak için nefesi doğru kullanmak ilk şarttır.
F) Yaşamını sesini kullanarak sağlamak zorunda olan konuşmacı, öğretmen ve şarkıcı gibi insan ların seslerini daha iyi kullanmaları ancak nefesi daha iyi kullanmakla mümkündür.
G) Heyecan, hırs ve öfkenizi vs... duygularınızı diyaframınızı doğru kullanıp doğru nefes almayı öğrenerek dengede kalmayı başarabilirsiniz.
H) Diyaframınızı kullanarak doğru nefes alabilirseniz çok az hava ile büyük bir başınç oluşturabi lir, yani az bir kuvvetle çok büyük volüm elde edebilirsiniz.
I) Havada bulunan chi ( prana ) enerjisini düzenli ritmik nefes alışlarla beynin sağ ve sol lopları üzerinde manyatikleşme oluşturarak, zihnin duyular dışı algılama foksiyonlarını artırabilirsiniz.
J) Diyaframınızı kullanarak doğru nefes aldığınızda düzgün ses dalgaları oluşturup sesinizin üzerine düşünce enerjisini ilişkilendirip, güzel oluşumlara, pozitif dalgalanmalara, negatif astral enerji çözülmelerine ortam sağlayabilirsiniz.
1- Burnunuzdan yavaş bir şekilde ama alabildiğinizce çok nefes alın.
2- Sonra yine yavaş bir şekilde ağzınızdan verin.
3- (1) ve (2)'yi bir kere daha tekrarlayın.
4- Şimdi de burnunuzdan nefes almaya başlarken ağır ağır dörde kadar sayın.
5- Nefesi vermeye başlarken de altıya kadar sayın.
6- Nefes vermeyi, nefes almaktan daha yavaş yaptığınızdan emin olun.
7- Nefes verirken kaslarınızın rahatladığını ve gevşediğini hissedin.
8- Bu nefes egzersizini gerildiğiniz veya bunaldığınız herhangi bir yerde ve zamanda yapabilirsiniz.
9- Günde en az 40 kere derin nefes alıp verin
kaynak : buteyko.com
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
No comments :
Post a Comment